Vegetarisk lasagne

IMG_5150

En fräsch och vansinnigt god lasagne med spenat och mozzarella!

Ca 6 port

400 g lasagneplattor, gärna färska
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
Olja att steka i
500 g fryst bladspenat
500 g krossade tomater
0,5 dl tomatpure
4 msk grönsaksfond
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Oregano
250 g mozzarella
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl finriven parmesan

Bechamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt
Svartpeppar

Skala, finhacka och stek både löken och vitlöken försiktigt i olja tills den är mjuk men inte fått färg.
Tillsätt spenaten, något tinad och låt puttra i några minuter. Tillsätt sedan tomater, tomatpure, fond och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll på mjölken under vispning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Varva sedan bechamelsås, grönsakssås, lasagneplattor, bitar av mozarella samt hackade soltorkade tomater i en ugnsfast form. Börja och sluta med bechamelsås. Strö över parmesanost.

Grädda långt ner i ugnen 175 graders ca 45 minuter. Ställ in en plåt över lasagnen ifall den blir för mörk.

Servera med en sallad och ett gott bröd.