Sjömansgryta

IMG_4429En trevlig klassiker! Maten blir så god när man kokar allt i samma gryta.

4 port

400 g nötfärs
Grillkrydda
1 st gul lök
Ca 10 potatisar av en fast sort
4-6 st morötter
2 msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
1 msk vinbärsgéle
Vatten
Persilja till garnering

Skala och skiva potatis och morot i tjocka skivor och lök i tunna skivor. Stek nötfärsen i en stekpanna och krydda med grillkrydda. Varva potatis, morot, lök och nötfärs i en stor gryta. Häll på vatten tills det precis täcker. Krydda med kalvfond, salt, peppar och vinbärsgéle. Låt koka i ca 30 minuter, tills potatisen och morötterna är lagom mjuka.
Smaka av. Garnera med persilja.
Servera gärna med géle, inlagd gurka, knäckebröd och en fräsch sallad.