Laxburgare med mangosås

Supergoda burgare – svåra att mostå!

4 st

Ca 400 g laxfilé
Vatten + 1 tsk salt att koka fisken i
1 st gul lök
4 msk ströbröd
2 st ägg
1 tsk salt
Vitpeppar

4 st bröd
Sallad
Tomat
Gurka

Mangosås:
2 dl turkisk yoghurt
½ dl mango chutney
Ev lite salt

Koka upp vatten och salt och lägg i laxen. Sjud laxen på svag värme under lock 8-10 minuter och låt den sedan svalna i spadet. Häll därefter bort spadet och mosa fisken i en skål med en gaffel. Blanda i finhackad lök, ströbröd, ägg, salt och peppar. Allt ska bli till en lite ojämn smet. Forma 4 stycken platta burgare med händerna. Stek dem i smör ungefär 3 minuter på varje sida.

Blanda turkisk yoghurt med mango chutney och låt såsen stå och dra en stund. Smaka av med salt.

Lägg burgarna i bröd (antingen köpt hamburgerbröd eller hembakat portionsbröd). Lägg skuren sallad, skivor av tomat och gurka samt mangosås på. Vill man ha en kraftigare maträtt kan man servera klyftpotatis till.