Tigermuffins

IMG_7417

Smaskiga favoriter – kan inte bli fel!

8 stora muffins

2 dl strösocker
3 ägg
100 g smält och avsvalnat smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk eller vaniljyoghurt
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Garnering:
florsocker

Vispa strösocker och ägg vitt och poröst. Tillsätt smöret. Blanda samman vetemjöl med bakpulver och tillsätt det samt även filmjölken. Ta därefter undan 1/3 av smeten i en annan bunke. Vispa ner vaniljsockret i smeten som är kvar och kakaon i smeten som du tagit undan. Fyll sedan stora muffinsformar med både vaniljsmet och chokladsmet. Lägg dem ”sida vid sida”. Gör ett vackert spiralmönster i smeten med hjälp ev en grillpinne eller liknande. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna och pudra florsocker över.