Laxomelett

IMG_3934

En enkel och smarrig vardagsrätt där allt lagas i samma panna.

4 port

8 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven västerbottenost
salt
svartpeppar
1 gul lök
4 kokta potatisar
200-300 g varmrökt lax
100 g färsk bladspenat
10 babytomater
flytande margarin att steka i

Skiva löken och stek den samt potatisen försiktigt i stekpannan. Lägg dem åt sidan. Vispa ihop ägg, mjölk och västerbottenost med lite salt och peppar. Häll smeten i stekpannan och stek långsamt på medelstark värme tills sidorna börjar stelna. Tryck ner lök, potatis och små bitar av den rökta laxen. Lägg på ett lock eller kanske en plåt och fortsätt steka i ca 15-20 minuter, tills omeletten stelnat nästan helt. Den ska fortfarande vara lite krämig i mitten. Dela på tomaterna och tryck ner även dem. Strö över bladspenat och servera!