Krämigt, vegetarisk och lättlagat! Snabbmat när den är som bäst.
ca 3 port
250 g färsk pasta
500 g körsbärs- eller plommontomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
1/2 chilifrukt
salt
svartpeppar
en gnutta strösocker (behövs för att neutralisera tomaternas syrlighet)
olja eller smör till stekning
Garnering:
125 g mozzarella
basilikablad
Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek i olja eller smör tillsammans med tomaterna på medelstark värme. Mosa tomaterna en aning när de börjar bli mjuka. Tillsätt tomatpurén. Låt småkoka några minuter. Krydda med salt, svartpeppar och lite strösocker. Smaka av.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda samman med tomatsåsen. Dela mozzarellan och strö den över pastan. Garnerna med basilikablad. Voilà!