Morotskaka

IMG_7016

Så god, så vacker, så enkel! Passar i alla lägen!

2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ dl matolja
3 dl rivna morötter

Smörkräm:
200 g Philadelfiaost
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Strössel till garnering

Vispa ägg och socker till en porös smet. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt sedan oljan och morötterna. Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter, häll i smeten och grädda i 175 grader 30-40 minuter.

Smörkräm:
Vispa ihop alla ingredienserna till en fin och slät kräm, gärna med elvisp eller matberedare.

Vänta tills kakan har svalnat och bred på smörkrämen. Garnera med tex strössel eller silverkulor.