Rågskorpor

Små, goda, knapriga skorpor!

150 g rumsvarmt margarin
1 tsk salt
½ dl socker
1 ägg
3 dl kall mjölk
1 ¾ dl grovt rågmjöl
2 ½ dl grahamsmjöl
½ dl havregryn
½ dl vetekli (kan bytas ut mot en annan sorts kli eller korngryn)
4 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 tsk hjorthornsalt

Rör ihop margarin, salt och socker. Tillsätt sedan ägg och mjölk samt de olika mjölsorterna blandat med bakpulver och hjorthornsalt.

Kavla ut degen till en 1–1½ cm tjock platta och ta ut rundlar med hjälp av tex en pepparkaksform eller ett upp- och nervänt glas.

Grädda ”kakorna” i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 min, eller tills de har fått fin färg. Dela dem med en gaffel medan de ännu är varma. Detta är lite knixigt, så det kan vara bra att vara två som hjälps åt.

Lägg sedan skorporna på en plåt i ugnen med snittytan upp och torka dem ett par timmar i 100 grader. Ha gärna ugnsluckan lite på glänt. Skorporna kan med fördel stå kvar i ugnen över natten.