Johannas hälsobröd

20130415-211409.jpg

Hälsosamt och gott på samma gång.

2 st små limpor

6 dl filmjölk
1 dl brödsirap
1 dl rågkross
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat

Flytande margarin och dinkelmjöl till formarna

Börja med att blanda alla de torra ingredienserna. Sedan blandar du filmjölk och sirap i en annan bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölken och rör om till en tjock smet. Smörj och mjöla två avlånga, medelstora bakformar. Häll i smeten och strö över lite havregryn. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Brödet är mycket enkelt att baka och smakar bäst ihop med goda ostar. Passar på en buffe’, till brunch eller till sopplunch. Om du tycker att det är för många ingredienser kan du byta ut någon sort och i stället dubblera en annan.