Saffransgul fisk- och grönsaksgratäng

En lättlagad, krämig och smakrik kombo som är lätt att variera.

4 port

600 g vit fiskfile’ t.ex. torsk eller sej, helst färsk
Salt
Malen vitpeppar
2 st morot
2 st palsternacka
1 st fänkålsstånd
1/2 purjolök
2 dl creme fraiche saffran och tomat
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1 msk maizena
2 dl riven ost

Skala och grovriv morot och palsternacka. Skölj fänkål och purjolök noga och skiva dem i tunna skivor. Koka samman creme fraiche, mjölk, grädde och maizena. Tillsätt alla grönsaker och låt småkoka några minuter. Lägg fisken i en ugnsfast form. (Om den har varit fryst ska den vara helt tinad.) Salta och peppra. Häll därefter grönsakssåsen över fisken och strö riven ost över. Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

Servera med pressad potatis, potatismos eller ris samt kokta grönsaker som t.ex. broccoli eller gröna ärter.

Man kan naturligtvis byta creme fraichen mot en annan smak. Gratängen är lätt att variera på så sätt.