Äpplepaj (Rabarberpaj)

För pajälskaren – och alla andra!

Snabbt och lätt bakar du den här ljuvligt goda, lite knäckiga pajen!

6 st äpplen
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
150 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Kanel

Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord pajform. Strö kanel över äpplena. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna. Bakpulvret och saltet ska först vara blandat med mjölet. Häll smeten över äpplena och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 40 minuter, tills äpplena har blivit mjuka och vätskat sig samt pajen fått en gyllenbrun färg. Servera pajen avsvalnad med vaniljsås eller vaniljglass.

Obs! Äpplena kan naturligtvis bytas ut mot t.ex. päron eller rabarber.