Veggopasta med fetaost och salta mandlar


Fräsch, lättlagad pastarätt för dig som gillar vegetariskt!

4 port

Saltrostade mandlar:
100 g sötmandel
flingsalt

Rosta mandlarna i en torr, het stekpanna tillsammans med en rejäl nypa salt. Tillsätt sedan honungen och låt svalna.

400 g pasta
3 paprikor, gärna i olika färger
4 vitlöksklyftor
rapsolja till stekning
150 g färsk babyspenat
ca 12 körsbärstomater
100 g fetaost
salt
svartpeppar

Garnering:
oliver
ärtskott

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Strimla paprikorna. Skiva vitlöken tunt. Fräs dem tillsammans i lite olja, utan att de tar färg. Dela tomaterna. Tillsätt sedan spenaten, lite i sänder, samt tomaterna. Krydda med salt och peppar. Låt småputtra några minuter. Blanda grönsakerna med pastan och fetaost och blanda väl. Garnera med mandlar, oliver och ärtskott. Servera med ett gott bröd.