Vegansk bön-och tomat pasta

Krämig pasta med tomat och bönor som bas. Nyttigt, billigt och gott!

4 port

ca 300 g pasta

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olja att steka i
ca 500 g tomater
1 brk á la 230 g kidneybönor
2 morötter
2 buljongtärningar
3 msk tomatpuré
1 msk sriracha
paprikapulver
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Hacka lök och vitlök fint och stek försiktig på medelstark värme. Löken ska bli mjuk och genomskinlig. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt i stekpannan. Skala och riv morötterna grovt. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt dem  i stekpannan tillsammans med buljongtärningar, tomatpuré och sriracha. Låt småkoka ca 10 minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med paprikapulver, salt och svartpeppar. Blanda ihop med pastan. Servera gärna tillsammans med en fräsch, grön sallad eller vitkålssallad.

OBS! Vill du ha mer bönor kan du med fördel dubblera mängden och använda två burkar. Välj då gärna två olika sorters bönor i olika färger.