Svensk thaidag

20130405-195417.jpg

Om man inte har möjlighet att åka till Thailand är det lätt att fixa en egen budgetvariant här hemma i ett vårvintrigt Sverige.

Så här gör Du:
Först åker Du till den lokala simhallen och simmar så långt och länge Du orkar och vill. Därefter värmer Du Dig i bastun en lång stund, tills Du känner Dig lagom mosig. Vid lunchtid åker Du vidare till en av de lokala thairestaurangerna där Du njuter av en god, försvenskad thaibuffe. Därefter är det dags för det allra bästa; att få en uppmjukande, välgörande thaimassage i den lokala thaimassagesalongen.

Vill Du gå fullt ut under dagen kan Du med fördel klä Dig i färgglada kläder, skiva upp en ananas och sätta Dig i solen medan Du målar tånaglarna i en härlig, uppfriskande kulör som är till glädje både för Dig själv och Din omgivning. Du bör naturligtvis ta ett foto av fötterna som Du lägger ut på Fejjan med en kommentar såsom ”Det ska va gött å leva” eller ”Det blir en dag på stranden – IGEN”.

(Att det är 8 plusgrader ute i stället för 38, att man har Gollumfärgad hud och strumpludd mellan tårna, att man handlar mat i en fullsmockad affär och tvättar 28 smutsiga tvättar under dagen – det får man liksom ignorera. Kör på bara!)

Lycka till!