Stekta spättor

20130408-200931.jpg

Panerad och stekt rödspätta, en svensk klassiker som smakar sommar!

4 port

4 st fina rödspättefiléer
1 ägg
1 msk vatten
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
Flytande margarin att steka i
Salt och peppar eller citronpeppar

Panera fisken genom att först doppa den i vetemjöl och därefter i uppvispat ägg blandat med lite vatten och till sist i ströbröd.
MJÖL – ÄGG – STRÖBRÖD
Stek sedan fisken i margarin några minuter på varje sida tills den är gyllenbrun. Ha inte för hög värme, för ägg bränns lätt vid. Krydda med salt och peppar eller citronpeppar.

Servera gärna tillsammans med kokt potatis, gröna ärter, rårivna morötter och en god kall sås som romsås eller citronsås. Garnera fisken med t.ex. tomater, dill och citronklyftor.