Selmas tabbouleh med stekt halloum


Den här fantastiskt goda salladen är baserad på persilja och passar perfekt under varma sommardagar eller kvällar. Tabbolueh betyder ”lite kryddigt” på arabiska. Det här är min dotter Selmas egna variant.

Man kan äta salladen som en vegetarisk rätt, ha den på en buffé eller till grillad kyckling. Den passar utmärkt till chili- och ingefärsmarinerade kycklingspett. (Recept hittar du här på bloggen). Här har Selma använt vit quinoa, men det är även vanligt med bulgur.

4-5 port

ett riktigt stort knippe persilja
några färska myntablad
2 stora tomater
1/2 gurka (urkärnad)
1 knippe salladslök
ev en chilifrukt
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt
4 port quinoa
1 grönsaksbuljongtärning till quinoa
2 pkt halloumi
rapsolja till stekning
1 romansalladshuvud
citron
turkisk yoghurt

Koka quinoa med grönsaksbuljong. Hacka persiljan, mynta, tomater, gurka och salladslök fint. Vill man ha en hetare sallad är det gott med chili i också. Blanda samman röran och ringla över citronsaft och olja. Krydda med salt och rör om igen. Smaka av. När quinoan är färdig blandar du ner den i salladen. Skölj romansalladen. Stek skivor av halloumi i rapsolja precis innan det är dags att äta. Servera tabbouleh med romansalladsbladen som skålar. Lägg halloumi på. Servera med en citronskiva och en klick turkisk yoghurt. Det är gott med ett färskt vitt bröd till.