Selmas paprikapasta


Supergod pastarätt med krämig paprikasås som Selma enkelt slängde ihop härom kvällen. Lovely!

4 port

500 g pasta, gärna rigatoni
3 röda paprikor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
1 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk citronsaft
1 tsk strösocker
salt
1 knippe färsk persilja
125 g mozarella

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Skölj och ansa paprikorna. Skär dem i stora bitar och stek på medelstark värme i lite smör eller olja. Finhacka gul lök och vitlök och tillsätt dem i stekpannan. Stek tills grönsakerna blivit mjuka, men inte fått färg. Häll över i en skål och mixa med en stavmixer till en slät sås tillsammans med en näve persilja. Lägg tillbaka i stekpannan igen och tillsätt matlagningsgrädde, citronsaft och strösocker. Smaka av med salt. Låt puttra några minuter. Blanda med den nykokta pastan.

Garnerna med färsk persilja och bitar av mozarella. Bon appetit!