Saffransbullar

20131119-211148.jpg

Fantastiskt goda och luftiga bullar att bjuda på till lussefikat!

Ca 60 st

En sats med lussekattsdeg, se recept här på bloggen.

Fyllning:
Rumsvarmt smör
Strösocker
Malen kardemumma

Pensling och garnering:
2 ägg
1 msk mjölk
200 g sötmandel
Pärlsocker

Dela den jästa degen i fyra delar och kavla ut dem till stora rektanglar, ca 30 X 40 cm. Bred smör över plattorna och strö sedan rejält med socker och kardemumma. Rulla ihop varje platta till en lång rulle och skär den sedan i ca 15 bitar.

Placera bullbitarna i bullformar med snittytorna uppåt. Låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter. Hacka mandeln. Vispa upp ägg med mjölk och pensla bullarna med blandningen samt strö över mandel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Låt svalna på galler under bakduk.