Ostfyllda lammfärsbiffar

20131107-211417.jpg

Lyxiga och smakrika men ändå lättfixade biffar att impa på gästerna med. Hur goda som helst!

4 st

500 g lammfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 ägg
1 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad, finhackad vitlök
Salt
Vitpeppar
1 dl smaksatt keso, t.ex. fetaost och oliver
1 dl riven vällagrad ost, t.ex. prästost

Garnering:
Färsk persilja

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter. Finhacka löken och tillsätt den tillsammans med lammfärs, ägg, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Blanda samman och forma sedan fyra fina biffar. Gör en urgröpning i mitten av varje biff. Blanda keso och ost och fördela blandningen i biffarna.

Lägg biffarna i en smord form och stek dem i mitten av ugnen, i 200 grader ca 30 minuter.

Garnera med finhackad persilja och servera gärna tillsammans med potatismos eller klyftpotatis, en sallad samt tzatziki.

Obs! Torkad, finhackad vitlök hittar du bland kryddorna i mataffären! Superbra att ha hemma i skåpet.