Lax med rotfrukter och fetaost

20131107-212020.jpg

En fantastiskt god, färgglad och nyttig ugnsrätt!

4 port

4 portionsbitar av lax
500 g rödbetor
1 kg potatis och rotfrukter, t.ex. morot, palsternacka och persiljerot.
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
2 msk grönsaksfond
1/2 dl vatten
150 g fetaost

Skala rödbetor, potatis och andra rotfrukter och dela dem i ungefär lika stora bitar, ca 3 cm. Lägg dem i en långpanna och ringla olja över. Blanda runt med händerna så att oljan fördelas jämt. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Blanda grönsaksfond med vatten och häll över. Stek i mitten av ugnen i 200 grader ca 45 minuter. Ta ut långpannan och lägg på laxbitarna. Salta laxen och fortsätt stek i ugnen ca 15 minuter. Ta ut igen och strö över fetaosten. Stek ytterligare 5 minuter, så att fetaosten får smälta lite.

Färdigt att servera!

Obs! Kall citronsås smakar gott till. Receptet hittar du här på bloggen.