Libapizzor med vintersmaker

Superenkla pizzor med supergoda toppings! Så himla smaskigt en mörk och kall vinterkväll. Passar även perfekt som tillbehör på kalasbuffén.

Det här behöver du:

libabröd
lätt creme fraiche
riven mozzarella

Topping nr 1:
strimlad grönkål
rapsolja
flytande honung
flingsalt
svartpeppar
ev färska fikon

Ringla lite olja över grönkålen och massera in den. Bred creme fraîche över libabrödet. Strö ut rejält med riven mozzarella och därefter grönkål. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Ringla honung över pizzan och strö över salt och peppar. Toppa eventuellt med ett färskt fikon skuret i klyftor.

Topping nr 2:
krispiga päron
flytande honung
flingsalt
pinjenötter

Rosta pinjenötterna några  minuter i en het och torr stekpanna. De ska bara få lite färg. Låt svalna. Bred creme fraîche över libabrödet. Strö ut rejält med riven mozzarella. Skiva ett päron i tunna skivor och lägg ut skivorna på pizzan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Ringla honung över pizzan och strö över salt och peppar. Toppa med pinjenötter.