Krispig melonsallad


Till sommarens salta grillmat passar det alldeles utmärkt med en friskt krispig, välsmakande sallad. Håll till godo!

ca 8 port

1 salladshuvud krispsallad
1/2 mini vattenmelon
1 gurka
ca 200 g salladsost
färska kryddor:
basilika
citronmeliss
mynta
créme con basiliko

Skölj salladen noga och strimla den. Skär gurkan och melonen i lagom stora bitar. Blanda väl. Dela salladsosten och strö över sladden. Ringla därefter över créme con basilico. Garnera med hela blad av basilika, citronmeliss och mynta.

Naturligtvis går det att byta ut vattenmelonen mot en annan sort, eller blanda olika meloner. När det gäller salladsost brukar jag köpa ost från Balkan, t.ex. ”Bosnisk art combi cream”. Den är krämig och välsmakande, finns i stora burkar och har lång hållbarhet. Säljs i välsorterade matbutiker eller internationella matbutiker.

Den här salladen kryllar inte av vitaminer och proteiner, och passar därför inte superduperbra som ensamrätt, men den är ett utsökt tillbehör som kompletterar och förgyller din maträtt. Passar till både kött, fisk, grönsaker och rotfrukter.