Krabbelurer

20131013-121246.jpg

Skrabbelucker, krabbelurer eller krudelutter som min dotter säger. Kärt barn har många namn.

Det här är hur som haver den godaste och bästa efterrätten man kan göra när man är ute i skogen. Hajk på dig!

Ca 12 st

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk eller filmjölk
Flytande margarin till stekning

Garnering:
Strösocker
Kanel

Blanda samman alla de torra ingredienserna. Tillsätt sedan äggen under vispning och därefter mjölken/filmjölken. Vispa till en slät smet. Ta med smeten i en bunke med lock ut i skogen och stek små ”plättar” på en gammal stekpanna över öppen eld. De sväller upp och blir ganska tjocka. Strö socker och kanel på och ät dem alldeles färska och varma. Obs! En liten klick grädde på är inte alls fel om man är på det humöret!

Ps. De passar naturligtvis till ett extra gott mellis eller fika hemma också! Eller kanske till söndagsbrunchen?