Köttfärspaj med kantareller


En krämig, smakrik, mättande och lättlagad paj! Prova den!

ca 6 port

300 g köttfärs
1 st gul lök
1 brk konserverade kantareller
1 brk a´ 2 dl creme fraiche kantarell cognac
torkad vitlök
salt
svartpeppar
margarin eller smör att steka i
2 tomater
oregano
2 dl riven lagrad ost

Pajskal:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Börja med pajskalet. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter. Förgrädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Hacka löken fint. Fräs den tillsammans med köttfärsen i margarin eller smör. Tillsätt kantarellerna och krydda med vitlök, salt och peppar. Blanda ner creme fraiche.

Fyll pajskalet med köttfärsröran. Skiva tomaterna och lägg på dem. Krydda med oregano. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Servera med ett gott bröd och en fräsch sallad.