Korv- och rotfruktsgryta

En av mina favoriter som barn. Låter tråkig och det är väl inget man bjuder på när man har fest, men det är en otroligt god och nyttig vardagsrätt. Pröva den!

4 port

4-6 potatisar av en fast sort
3 morötter
3 palsternackor
En liten bit kålrot
1 gul lök
Ca 400 gr korv av fin kvalité tex falukorv med hög kötthalt
1 dl gröna ärter
Grönsaksbuljong 1 tärning
Salt
Svartpeppar

Skala rotfrukterna och skär dem i stora bitar. Börja med att lägga morötterna och kålroten (eftersom de har längst koktid) i en gryta med vatten. Låt dem koka ca 5 minuter innan du lägger i potatisen, palsternackorna och löken. Koka tillsammans med buljong, salt och peppar i ca 15 minuter, eller tills bitarna känns lagom mjuka. (Vattennivån ska vara lite över rotfrukterna för att korven sedan också ska få plats.) Smaka av. Skär korven i skivor och lägg i den samt ärtorna i grytan strax före serveringen. Korven och ärtorna behöver endast ett snabbt uppkok. Servera i djupa tallrikar med ett gott bröd till.