Kärleksmums

20140309-171407.jpg
En klassiker i världsklass som brukar vara en fikafavorit bland både stora och små.

3 st ägg
3 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
1 1⁄2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
3⁄4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr:
75 g Smör
3⁄4 dl starkt kaffe
1⁄2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
500 g florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan smöret i klickar. Blanda alla de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten genom en sil. Blanda sist ner mjölken. Vispa till en slät smet. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30X40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 20 minuter. Låt kakan svalna.

Glasyr:
Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt sedan de andra ingredienserna. (Sikta kakaon.) Rör till en smidig glasyr som du sedan brer över kakan. Strössla kokos över och tryck lite lätt med handen så att de fastnar. Skär i stora rutor.

Obs! Vill du att kakan ska bli riktigt hög rekommenderar jag att du dubblar receptet. Då är det bäst att sätta in långpannan långt ner i ugnen och ha den inne ca 10 minuter till. Glasyren behöver du inte dubbla.