Dinkellimpor

20140312-204619.jpgEtt saftigt och luftigt bröd som är superenkelt att baka.

2 limpor

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk olja
Ca 1 kg dinkelmjöl
Sesamfrön
Flytande margarin och mjöl till formarna

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Använd helst en assistent. Tillsätt salt, honung samt olja och därefter mjölet, lite i sänder. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under en bakduk i minst 45 minuter. Ta sedan upp den på ett mjölat bakbord, knåda den och dela den i två delar. Knåda och rulla delarna till fina limpor som du lägger i smorda och mjölade avlånga bakformar. Låt jäsa igen i ca 15 minuter. Pensla dem med vatten och strö sesamfrön över. Grädda limporna längst ner i ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Limporna ska vara lätta och gyllene till färgen.