Kantarelltoast


Alltså – hur gott är inte detta? Rätt svar: superdupergott!

De här fantastiska mackorna passar utmärkt som en lätt kvällsrätt eller som förrätt.

4 port

1-2 surdegslimpor beroende på storlek
ca 400 g kantareller, färska eller konserverade
1 gul lök
1 dl kantarellspad
1 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde (2 dl om du inte har spad)
ett stort knippe persilja
salt
svartpeppar
olja och/eller smör till stekning

Häll av spadet från burkkantarellerna och spara det. Hacka löken fint. Stek svamp och lök i en rejäl klick smör. När det han knäppt i svampen några minuter smaksätter du med salt och peppar. Häll på spad och grädde samt finhackad persilja. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar. Stuvningen ska vara tjock och krämig.

Skär brödet i tjocka skivor. Stek dem i olja och/eller smör tills båda sidor är frasiga och gyllenbruna. Lägg en stor sked stuvning på varje skiva och servera genast. Smaklig spis!