Gräddglass med vanilj och salt kolaswirl


Magiskt god och krämig gräddglass smaksatt med vanilj och blandad med en len kolakräm – himmelskt för oss glassälskare. Dessutom är den superenkel att göra!

ca 1,5 liter

Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk á ca 400 g
2 tsk vaniljpulver

Kolakräm:
1 burk karamelliserad kondenserad mjölk á ca 400 g
1 tsk vaniljpulver
1 tsk flingsalt

Vispa grädden fast. Vispa samman sötad kondenserad mjölk med vaniljpulver och tillsätt den i grädden. Blanda väl.

Kolakräm: Vispa samman karamelliserad kondenserad mjölk med vaniljpulver och flingsalt.

Häll hälften av grädden i en burk eller form som går att frysa. En gammal glassburk passar perfekt. Klicka i hälften av kolakrämen och rör runt med en sked så att det blir ett härligt swirl i glassen. Upprepa proceduren med resten av grädden och kolakrämen.

Frys in i minst 12 timmar.  Ät och njut!

Glassen passar utmärkt till olika desserter, tillsammans med nötter, mandel, bär eller frukt. Det blir ganska mycket kolasås, så man kan göra dubbel sats med glass, men ändå med samma mängd kolasås om man vill.