Godaste äpplekakan

Den här var en av mina paradkakor när jag var liten. Den är enkel att baka och försvinnande god med en härlig lite seg konsistens och hårda kanter. Baka två för säkerhets skull….

Kakan blir ganska tunn och räcker till ca 4 personer.

1 ägg
2 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör (gärna extrasaltat)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen
kanel
flytande margarin och ströbröd till formen

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smöret och sedan mjölet blandat med bakpulver. Tryck ut den ganska tjocka smeten i en smord och bröad rund bakform. Skala och skiva äpplena och tryck ner så många skivor som möjligt runt i två cirklar. Strö över kanel. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Obs! Om man vill göra en större kaka så funkar det utmärkt med dubbel sats i en normalstor pajform, precis som på bilden.