Frukostmusli

Jag trodde inte att jag tyckte om musli – förrän jag började göra min egen! Nu måste jag alltid ha den hemma, hela familjen gillar den.

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
200 g hackad mandel
2 dl solroskärnor
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk rapsolja

Man kan blanda i vad man vill, som tex: kokos, russin eller valnötter.
Det är mycket gott att strö kanel över muslin.

Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ihop vatten och olja och strila det över musli-blandningen medan du rör och ”hackar” med en slev. Häll upp på bakplåtspapper i en långpanna och se till att det inte finns för stora klumpar. Rosta långsamt i ugnen på 150 grader ca 1½ timma. Rör om med jämna mellanrum, det är lätt att bränna muslin. Låt den gärna stå kvar på eftervärme över natten. Obs! Russin ska inte vara inne i ugnen. Om du vill blanda i russin ska du göra det när muslin är färdig.