Chokladsnittar

20130615-211635.jpg

Barnens favoritkakor! En lättbakad klassiker som aldrig blir fel.

Ca 40 st

200 g extrasaltat rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling och garnering:
1 ägg
Pärlsocker

Blanda först ihop smör och socker, gärna i en matberedare. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten. Tillsätt sedan ägget och blanda ihop till en deg.

Dela degen i 4 delar. Forma och rulla ut delarna till längder och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Platta till längderna och pensla dem med uppvispat ägg. Strö pärlsocker över.

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen, ca 15 min. Skär dem varma i sneda snitt. Dela på kakorna när de svalnat. Det är en fördel om de får stå och ”torka” på eftervärmen i ugnen. De kan gärna stå kvar där över natten.