Sommarsill

20130615-213248.jpg

Imponera på släkten eller vännerna med sommarens godaste sill!

Pssst! Du behöver inte säga hur snabbt och enkelt det är att göra den……

Obs!
Vid inläggningar är det extra viktigt med hygienen! Man ska alltid ha rena händer vid matlagning, men nu kan du gärna tvätta dem en gång extra. Peta inte med fingrarna i lagen, utan använd bestick. För att vara säker på att burken är ren kan du hälla kokande vatten i den och över locket efter att du diskat den.

Fördelen med att använda 5-minuterssill är att den till skillnad från vanlig inläggningssill redan är urvattnad och ligger i en färdigkokt lag. Det är bara att tillsätta de kryddor man vill ha – hur enkelt som helst!

1 burk

1 förpackning med 5-minuterssill
2 dl koncentrerad flädersaft (Obs! Den ska vara sötat med riktigt socker)
1 rödlök
1/2 dl hackad gräslök
1 citron, skal och saft
10 st svartpepparkorn

Häll av lagen i en skål. Skär sillfile’erna i små bitar. Skär löken i tunna skivor. Riv citronskalet i grova strimlor. Varva sedan sill, lökskivor, gräslök och citronstrimlor i en glasburk med lock. Strö svartpepparkorn över. Häll på flädersaft, citronsaft samt inläggningslag och stäng locket. Låt stå i kylskåpet ca 2 dygn före servering. Smakar gott till färskpotatis och gräddfil eller på hårt tunnbröd.