Chokladskorpor

20131123-224309.jpg

Den rätta skorpan för den sanna chokladälskaren.

40-50 st

100 g extrasaltat smör
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 ägg
200 g choklad av bra kvalitet,
t.ex. Odense mjölkchoklad

Smält smöret och låt det svalna. Hacka chokladen grovt. Blanda alla de torra ingredienserna med chokladen i en bunke, gärna en matberedare. Tillsätt sedan smöret och sist äggen. Blanda ihop till en smidig deg.

Dela degen i tre delar och rulla ut dem till längder som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i ca 1 1/2 tjocka skivor. Sätt in i ugnen igen och torka skorporna i minst 1 timme. Efter en liten stund när skorporna torkat till lite kan man sära på dem. Låt dem sedan stå kvar i ugnen på eftervärmen i flera timmar, gärna över natten.