Chokladpraliner

20131211-160316.jpg

En jul när mina pojkar var små hade jag lite nötter och olika sorters choklad liggandes och ”uppfann” då de här pralinerna.

Pojkarna tyckte de var väldans goda och kallade dem för ”morsans special”. Varje år efter det har de velat att jag gör dem till jul.

30 st

30 hasselnötter
200 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
50 g vit choklad

Rosta nötterna några minuter i en het och torr stekpanna. Skaka hela tiden så att nötterna inte bränns. Rulla dem sedan i en ren kökshanduk för att få bort torrt skal.

Placera ut 30 st ischokladformar eller minisilikonformar på ett fat.

Smält mjölkchokladen försiktigt i micron och häll den i en spritspåse. Spritsa ut choklad i botten på formarna och lägg sedan en nöt i varje. Spritsa resten av mjölkchokladen. Skaka eller rör försiktigt med en tesked så att chokladen fördelas jämnt. Värm sedan den mörka chokladen, häll den i en spritspåse och spritsa en liten klick i varje form. Gör likadant med den vita chokladen. Rör därefter i chokladen med en tandpetare. Gör cirklar så att det blir ett vackert mönster. Låt pralinerna stå svalt.