Bakad potatis med lax- och räkröra

okt
2015
12

Skapad av under Fisk, Övrigt, Recept

imageEn smakfull och lätt rätt som passar både till lunch eller när man vill lyxa till det lite extra på kvällen.

4 port

4 stora bakpotatisar

200 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
50 g röd stenbitsrom
1 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
2 msk hackad dill och/eller gräslök
salt
vitpeppar
en gnutta strösocker

Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisarna och stick hål i dem med en gaffel eller potatissticka. Lägg potatisarna på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen. Sänk värmen till 175 grader. Baka i ca 1, 5 timmar, tills potatisarna är mjuka helt igenom.

Skär laxen i små bitar. Blanda med räkor, rom, yoghurt och majonnäs. Krydda med dill/gräslök, salt, peppar och socker. Var försiktig med saltet eftersom laxen är salt. Smaka av. Låt stå i minst 1 timma. Smaka av igen.

Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem så att de öppnar sig. Servera med den goda röran och en fräsch sallad.