Chokladtryffelkaka

Så god att änglarna skvalar! Smälter i munnen….

Obs! Glasyren behöver god tid på sig, så gör den dagen innan!

12-15 port

200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Glasyrtryffel:
100 g rumsvarmt smör
300 g mörk choklad av bra kvalitet (ev med mintsmak)
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker

Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner smöret och sikta ner de torra ingredienserna genom en sil. Kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten (24 cm) och häll i smeten. Grädda kakan långt ner i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Kakan ska ha en fast kant, men vara mjuk i mitten.

Glasyrtryffel:
Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål eller bunke. Koka upp grädde med socker och häll blandningen över chokladen. Rör om så att chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret i klickar och rör till en slät smet. Låt stå i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred sedan glasyren över kakan och dekorera med vackra rosor, vinbärsblad, violer, citronmeliss eller liknande.