Wallenbergare

20140126-175402.jpg

Lyxiga pannbiffar är aldrig fel! Lätta att göra är de också.

4 st

400 g kalvfärs
4 äggulor
1 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
En nypa strösocker
Ströbröd

Obs! Färsen och grädden ska vara riktigt kalla!

Blanda först kalvfärsen med äggulor, salt, peppar och socker. Tillsätt sedan grädden, lite i sänder och arbeta kraftigt till en lös smet. Man kan använda matberedare om man vill. Låt smeten stå och vila en stund i kylskåpet. Forma 4 st fina, platta biffar, ca 1 1/2 cm tjocka och vänd dem i lite ströbröd. Stek dem i smör på svag värme, tills de är ljust gyllene på utsidan och helt genomstekta på insidan (72 grader). Biffarna ska vara ljusa till färgen och fluffiga i konsistensen.

Servera med ett smarrigt potatismos, rårörda lingon och gröna ärter.

Obs! Om du vill göra egna rårörda lingon blandar du 200 g frysta lingon med 1 dl strösocker och låter de stå tills sockret har löst sig. Rör om då och då.