Vegetariska canneloni

20140301-143214.jpg

Goda pastarullar med en fyllning av majs, spenat och ricottaost.

4-5 port

12 st färska lasagneplattor
400 g babyspenat
1 stor brk majs
250 g riven parmesanost
250 g ricottaost
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning

Tomatsås:
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 brk krossade tomater
2 msk oregano
Salt
Svartpeppar
En nypa strösocker
Olja till stekning

Börja med tomatsåsen:
Finhacka löken samt vitlöksklyftorna. Fräs den försiktigt i olja, utan att den tar färg. Tillsätt tomatkross, oregano, salt, peppar och strösocker. Låt småputtra på svag värme i minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fräs spenaten försiktigt i olja, lite i sänder. Salta och peppra lite grann. Blanda i hälften av parmesanosten, hela ricottaosten samt majsen. Rör om till en krämig fyllning. Lägg några skedar med fyllning i nederkanten på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg canneloni-rullarna i en gratängform med skarven nedåt. Lägg endast ett lager. Häll tomatsåsen över och toppa med resten av den rivna parmesanosten. Grädda cannelonin i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter.

Servera gärna med en fräsch grön sallad eller vitkålssallad och ett nybakat italienskt bröd.