Vårkänslor

mar
2013
31

Skapad av under Tankar om livet

20130331-200822.jpg

Idag har vi haft en otroligt skön dag. Man vågar ju inte ropa ”Hej” till våren än, men dagens väder bjöd på ett smakprov av vad som komma skall.

Säkra vårtecken hos oss är:

1. Modiga, lila krokus som tittar fram genom det skyddande granristäcket i rabatten. Inte vågar jag ta bort riset än – det ska ju komma snö på torsdag!
2. Sommartid. Klockan flyttas FRAM och även våra utemöbler flyttas FRAM.
3. Man kommer på sig själv att gå klädd i skidstrumpor, foppa-tofflor, fleecetröja, halsduk och solbrillor – och det är helt ok. Resterande 11 månader av året är det straffbart att gå omkring på detta sätt!
4. Mannen ska bjuda på premiärgrillning i trädgården och letar fram en skruttig, gammal grill med ett obebott getingbo under gallret. Han mumlar något om att köpa en ny grill när jag säger åt honom att den är en gammal rest från när mina föräldrar bodde i det här huset. Lite gladare letar han fram en lite mindre skruttig grill med världens äckligaste galler. Hur kommer det sig att det alltid är smutsigt när man ska grilla??? Jag som är så himla noga med att skura det, särskilt efter sista höstgrillningen!!!
5. Nya ljud – dottern skrapar sig fram på våran gamla Bobby Car (fastän hon är alldeles för stor för den) och från grannarna hörs det basketdunsar.
6. Trädgårdsmuren krackelerar. Snart får jag skrapa och måla om den – IGEN!
7. Man längtar efter att få ta fram hojen. Så fort sopbilen har sopat bort gruset, då du….
8. Man vill sitta med nosen i solen hela dagen, ända tills den går i moln och man känner hur illa kallt det drar om nacken….

Härrliga tider – strrålande tider!