Skomakarlåda

IMG_3649

Höstens godaste låda som du enkelt och lätt slänger ihop!
ca 4 port

Ca 500 g kokt potatis av en fast sort
400 g köttfärs, nöt eller älg
Flytande margarin till stekning
1 gul lök
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
2 msk lingonsylt
Salt
Svartpeppar

Skiva potatisen i tjocka skivor. Fräs köttfärsen och krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Varva sedan potatis med köttfärs och lök i en stor ugnsfast form. (Häll först en skvätt grädde i botten.) Börja och sluta med potatis. Blanda grädde med mjölk, kalvfond, lingonsylt samt salt och peppar och häll blandningen över potatisen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 40 minuter tills allt är varmt och potatisen har fått fin färg. Servera med en fräsch sallad, lingonsylt och inlagd gurka.