Rabarber- och jordgubbsmarmelad

God sommarmarmelad som passar utmärkt till scones och rågskorpor.

För att se till att burkarna är ordentligt rena kan du hälla kokhett vatten i dem och över locken.

4 små burkar

1/2 kg rabarber
1/2 kg jordgubbar
1 dl vatten
1 liten bit färsk ingefära
6 dl syltsocker
1 st citron, skal och saft

Skölj och skär rabarberna i 1 cm långa bitar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Koka dem på svag värme under lock ca 30 minuter. Tillsätt sedan finriven ingefära, finrivet citronskal samt citronsaft. Koka ytterligare ca 15 minuter. Häll därefter i sockret, lite i taget och låt koka upp på nytt. Ta kastrullen från värmen och låt marmeladen stå och svalna en liten stund. Ta bort ev skum. Häll upp på rena burkar med tätslutande lock. Förvara svalt.