Mjölkchokladmousse

20140307-203434.jpg

Mjuk och len mousse med mild chokladsmak. Så god, så god…….

4-6 port
(beroende på hur stora man vill ha dem)

150 g mjölkchoklad av god kvalitet
2 äggvitor
2 ägggulor
3 dl vispgrädde

Garneringstips:
Vispgrädde med vaniljsocker
Färska bär
Dajmkulor
Citronmeliss
Kakao
Florsocker

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och värm den försiktigt i micron eller vattenbad på spisen. Rör sedan ner äggulorna i chokladen. Vänd ner äggvitorna försiktigt och gör sedan likadant med grädden. Blanda väl men med varsam hand, vispa inte. Häll upp den härliga smeten i fina glas eller portionsskålar. Låt stå några timmar i kylen innan servering, gärna över natten. Garnera fint med det du tycker om.

När du delar äggen gör du det lättast med händerna. Låt äggvitorna sila mellan fingrarna medan du håller kvar den hela och fina äggulan.

Om du vill ha en kraftigare chokladsmak går det naturligtvis att byta ut mjölkchokladen mot mörk choklad.