Mandeltårta med fudge

Jul
2018
07

Skapad av under Bakning, Recept


Godaste och enklaste sommartårtan med en lagom seg mandelbotten och söt fudge under vaniljgrädden! Garnera med massor av somriga, smarriga bär!

Ca 10-12 port

Mandelbotten:
4 ägg
5 dl strösocker
200 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver
flytande margarin och mandelmjöl till formen

Fyllning:
200 g fudge (Lonkakola)
saften från 1/2 apelsin
6 dl vispgrädde
5 tsk vaniljsocker

Garnering:
olika sorters bär
citronmeliss
vinbärsblad
ätbara blommor

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Väg upp mandelmjöl och blanda med bakpulver. Tillsätt i bunken och vispa noga. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20X30 cm). Häll upp smeten och grädda långt ner i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna.

Riv fudgekolan grovt eller skär den i små bitar. Vispa grädden med vaniljsocker. Strö ut kolan över bottnen och droppa apelsinsaft över. Bred ut grädden och garnera sedan med bär och gröna blad. Servera, ät och njut!