Krämig rotfruktssoppa

Passa på att njuta av alla sorters olika rotfrukter nu på hösten när de är som allra godast, nyttigast och billigast! Här är en riktigt krämig, välsmakande och mustig höstsoppa!

4 port

4 potatisar av mjölig sort
2 morötter
2 palsternackor
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 gul lök
flytande margarin till stekning
1 kvist persilja
ca 1 liter vatten
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
2 msk grönsaksfond
salt
vitpeppar

Skala alla rotfrukter och löken och skär dem i bitar. Stek dem försiktigt på svag värme en liten stund. Häll på vatten och lägg i persiljekvisten. Låt koka i ca 30 minuter tills allt har blivit mjukt. Fiska upp persiljan och släng den. Mixa soppan med en stavmixer till krämig konsistens. Tillsätt grädden och fonden och låt koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. Smaka av.

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt och en riktigt gott bröd. Recept på rågrutor hittar du här på bloggen.