Kantarell- och broccolipasta

Snabblagad lyxmat som mättar hungriga vargamagar efter skidåkningen eller långpromenaden i skogen. Passar hela familjen.

Ca 6 port

500 g valfri pasta
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
300 g frysta kantareller (helst tinade)
ca 300 g färska broccolibuketter
5 dl matlagningsgrädde
1 1/5 dl pastavatten
salt
svartpeppar
smör till stekning
ev riven ost

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hacka den gula löken samt vitlöksklyftorna fint. Stek lite försiktigt i smör på medelstark värme, så att löken blir genomskinlig, men inte får färg. Tillsätt kantarellerna. Skär broccolibuketterna i mindre bitar och tillsätt även dem. Stek i 5-10 minuter. Krydda rejält med salt och peppar. Häll på grädden och låt småkoka några minuter. Häll därefter på pastavatten och koka några minuter till. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman pastan med grönsakerna. Toppa eventuellt med lite riven ost och servera gärna tillsammans med en fräsch sallad och vitlöksbröd. Gott, gott, gott…