Julköttbullar

20131206-174823.jpg

Köttbullarna är nog det godaste på julbordet trots allt…

Ca 4 port

500 g finmald blandfärs
4 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk finriven gul lök
Salt
Malen vitpeppar
Ev malen kryddpeppar
Flytande margarin till stekning

Blanda ströbröd med mjölk och grädde. Låt stå och dra en liten stund. Rör sedan ner ägg, lök, salt och peppar. Tillsätt blandfärs och blanda till en fin smet. Fukta händerna med kallt vatten och rulla små fina bullar. Stek dem på medelstark värme. Vänd dem försiktigt med två skedar flera gånger så att de blir jämnt stekta runtom. När de fått en fin stekyta kan man skaka på pannan så att bullarna rullar. Köttbullarna ska bli helt genomstekta.

Obs! Man kan steka köttbullarna i god tid före jul och förvara dem i frysen. Ska man steka väldigt många går det bra att göra det i ugnen.