Grönkålssallad

En smakrik och god sallad som kryllar av vitaminer. Passar utmärkt till julmaten!

ca 6 port

ca 100 g grönkål
ca 100 g rödkål
2 msk rapsolja
2 msk citronsaft
1 msk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 äpple
1 apelsin
1 dl granatäppelkärnor
1 dl pinjenötter

Börja med att strimla grönkålen i lagom bitar, ta bort de grova stjälkarna. Strimla rödkålen tunt. Blanda samman rapsolja, citronsaft, honung med salt och peppar. Häll över kålen och massera in med dina rena händer i några minuter. Låt salladen stå i kylen några timmar för att  mjukna.

Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

Filéa apelsinen genom att skära bort skalet och sedan skära ut fina klyftor. Pressa gärna ur den sista saften ur skalbitarna över salladen. Skär äpplet i fina klyftor. Blanda ner frukten och granatäppelkärnorna i salladen. Strö över nötterna och servera.Bästa sättet att blanda kålen med vinägretten är att massera in den med händerna.