Grekisk tortellini


Superenkel och smarrig vego-pasta som passar perfekt både till vardag och fest!

4 port

600 g tortellini med spenat och ricotta
200 g färsk spenat
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
500 g körsbärstomater
en nypa färska oregano
salt
svartpeppar
1 tsk strösocker
150 g fetaost
100 g oliver (urkärnade)
rapsolja till stekning

Strimla rödlöken fint och pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i löken. Stek på medelstark värme. Tillsätt spenaten, lite i taget. Skär paprikorna i lagom stora bitar och tillsätt dem. Rör runt då och då. Halvera tomaterna och lägg dem i pannan. Låt koka ihop på medelstark värme, ca 20 min. Krydda under tiden med oregano, salt, peppar och strösocker.  Grönsakerna ska inte ta färg, utan bli mjuka och koka ihop till en härlig, mustig röra. Smaka av.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Blanda pastan med grönsaksröran. Smula ner fetaosten och oliverna. Tadaaa!

Servera gärna tillsammans med tzatziki och ett varmt vitlöksbröd. Så gott, så gott!