Grekisk pastasås

aug
2016
13

Skapad av under Pasta, Recept

En god och lättlagad vegetarisk rätt! Oftast använder jag gurka, men just nu är ju squashen fin att använda också. Toppen!

Ca 4 port

1 burk krossade tomater (400 gr)
2 dl vatten
1 gul hackad lök
flytande margarin till stekning
ca ½ gurka eller en bit squash
1 liten burk creme fraiche (2 dl)
1 pkt fetaost (200 gr)
2 msk grönsaksfond
salt
svartpeppar
strösocker

Smält lite margarin i en gryta och fräs den hackade löken försiktigt så att den blir mjuk, men inte får någon färg. Häll i tomatkross, vatten, fond, lite salt och peppar, samt en nypa socker och låt småkoka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll i creme fraiche, skär gurka/squash i tärningar och låt den koka med i 5-10 minuter, lite längre tid för squash. Smaka av igen. Innan serveringen smular du ner fetaosten. Servera gärna med tagliatelle, oliver, en fräsch sallad och ett gott bröd.